تازهترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن نشان میدهد: از مجموع ۱۲ هزار و ۳۰۷ معامله خرید و فروش ثبت شده در بنگاههای املاک کشور، سهم واحدهای نوساز تا پنج سال ساخت معادل ۵/ ۴۶ درصد بوده است. در مقابل سهم آپارتمانهای ۶ تا ۱۰ ساخت معادل ۳/ ۱۵ درصد، سهم معاملات آپارتمانهای ۱۱ تا ۱۵ سال ساخت معادل ۶/ ۱۲ درصد و همینطور آپارتمانهای ۱۶ تا ۲۰ سال ساخت معادل ۷/ ۱۳ درصد در اسفند ماه سال گذشته بوده است.
به گزارش ملک رادار و به نقل از دنیای اقتصاد، گزارش بانک مرکزی در آخرین ماه سال گذشته حاکی از آن است که سهم معاملات آپارتمانهای بیش از ۲۰ سال یا همان کلنگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته و از ۵/ ۹ درصد به ۱۲ درصد رسیده است. مشاوران املاک در مناطق مختلف شهر تهران عنوان میکنند افزایش سهم معاملات آپارتمانهای کلنگی و قدیمیساز نشانه مهمی از آغاز ساخت و سازهای جدید و تحرک سمت عرضه در بازار مسکن است.
به گفته کارشناسان بازار مسکن در حالی که طی سالها سهم ساخت و ساز واحدهای مسکونی بیشتر به آپارتمانهای نیمهکاره در سالهای گذشته مربوط میشد اما از اواخر سال گذشته و همینطور در ماههای ابتدایی سال گذشته تحرکات سازندهها برای آغاز ساخت آپارتمانهای جدید به چشم میخورد.
این در حالی است که بررسیهای بانک مرکزی نشان میدهد حجم خرید و فروش آپارتمانهای نوساز تا پنج سال در آخرین ماه سال گذشته همچون ماههای پیش از آن در سال ۹۶، یک روند کاهشی نسبت به سال قبل از آن را طی کرده است. بنا بر این گزارش، سهم آپارتمانهای مذکور در مجموع معاملات اسفندماه سال گذشته در مقایسه با آخرین ماه سال ۹۵ معادل ۶/ ۴ واحد درصد کاهش داشته است.
برای جستجو در میان صدها هزار آگهی مسکن ثبت شده در سایتهای ملکی و یا آشنایی با قیمت ملک در بازار میتوانید از موتور جستجوی ملک رادار استفاده نمایید. همچنین میتوانید برای مشاهده آگهیهای روزانه ثبت شده در سایتهای ملکی در تهران به تفکیک مناطق و نوع آگهی به صفحه دایرکتوری آگهیهای ملک رادار مراجعه نمایید.
One Comment
رضا
باعت تعجبه از کارشناسان محترمی که شرایط فعلی و قبل از عید بازار مسکن رو به “رونق” تعبیر میکنند در حالیکه به نظر بنده این افزایش بی رویه حکایت از نوعی التهاب و تب اقتصادی داره که ناشی از مریض بودن آن داشته و باعث افزایش نجومی قیمتها و به تبع آن افزایش سطح معاملات شده!
این التهاب کاملا در فضایی پراسترس معاملات و مردم حس میشه.