وزیر راه و شهرسازی معتقد است با طولانی تر شدن زمان قرارداد اجاره میان مالک و مستاجر میتوان بخشی از مشکلات موجود در بازار اجاره مسکن را حل کرد.
به گزارش ملک رادار و به نقل از ایسنا، عباس آخوندی تصریح کرد: متاسفانه در طول سالهای گذشته شرایط برای برخی از مستاجران سخت شده و از این رو ما پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن ارائه کردهایم که یکی از اصلیترین آنها افزایش طول مدت اجاره نشینی از یک به دو تا سه سال است.
به گفته وی در صورتی که مالکان قرارداد اجاره خود را به دوره طولانی تر تبدیل کنند، از طرحهای تشویقی مانند معافیت مالیاتی بهرهمند خواهند شد. در کنار آن ما طرحهایی را مانند سقف ۱۰ درصدی افزایش نرخ اجاره ارائه کردهایم که معتقدیم میتواند هزینههای جابهجایی مستاجران را کاهش دهد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ورود دولت به طور مستقیم در بازار اجاره مسکن میتواند به معاملات زیرزمینی و فساد منجر شود، اظهار کرد: ما در حال حاضر با معضل بالا بودن تعداد خانههای خالی در کشور مواجه هستیم که اگر چارهای برای آن در نظر گرفته نشود، میتواند مشکلساز شود.
آخوندی با اشاره به آخرین آمارهای ارائه شده از وضعیت خانههای خالی در ایران اظهار کرد: طبق آخرین آمارها بیش از چهار میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که این موضوع مربوط به مناطق و شهرهای مختلف کشور می شود. برای مثال آماری که ما گرفتیم نشان میدهد در منطقه یک تهران ۳۵ هزار خانه خالی از سکنه وجود دارد.
وی اضافه کرد: ما تلاش کردیم در طول این سالها شرایط را برای کاهش تعداد این واحدها کاهش دهیم که یکی از اصلیترین سیاستهای ما افزایش توان مردم در خرید خانه بوده است. آمارها نشان میدهد که بیش از ۵۰۰ هزار نفر به وسیله وام خانه خریدهاند که البته باید همین مسیر در آینده نیز ادامه پیدا کند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از افزایش قیمتها در حوزه بازار مسکن به طرح مسکن مهر مربوط میشود، در برنامه نگاه یک تاکید کرد: بر اساس آمارها تورم ۸۰ درصدی مسکن در سال ۸۸، به مسکن مهر اختصاص دارد و این به خوبی نشان میدهد که هر جا دولت برای ساخت و ساز واحد مسکونی جدید خود به طور مستقیم ورود کرده، با توجه به محدودیتهای منابع اعتباری عملا نه تنها کارایی نداشته که حتی مشکلات جدی نیز به وجود آورده است. از این رو ما تلاش کردیم در طرحی مانند مسکن اجتماعی، از تجربه مسکن مهر استفاده کنیم.
آخوندی افزود: البته هر چند ما مسکن مهر را مانند یک بیماری ممتدی میبینیم که در اقتصاد ایران به وجود آمده و لاعلاج است، اما به تمام خریداران مسکن مهر تعهد داریم که این واحدها را تکمیل کنیم و از امروز ساخت ۱۲۰ هزار واحد مسکن مهر در طول سال بخشی از این طرحها به شمار میرود. اما ما در شهری مانند پردیس همچنان با مشکلات انشعابات مواجهیم که این مسئله برای تکمیل این پروژه مهم مشکلاتی جداگانه به وجود آورده است.
وی درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام بر اقتصاد ایران تصریح کرد: من همواره اعلام کرده ام که باید مشکلات اقتصادی از دل اقتصاد حل شود. قطعا مسئلهای مانند خروج آمریکا از برجام میتواند تاثیر زیادی داشته باشد که یکی از آنها خود را در حوزه مسکن یا کاهش علاقه سرمایه گذاران به حضور در پروژههای بلندمدت نشان میدهد.