نتایج مطالعات جدید حاکی از آن است که نور خورشید در از بین بردن باکتریها موثر است. باکتریها در اتاقهای تاریک، رشد و تکثیر بیشتری دارند.
به گزارش ملک رادار و به نقل از ایسنا، نتایج تحقیقی در نشریه ساینس نشان میدهد: نور خورشید در از بین بردن باکتریها بسیار موثر است، البته این موضوع از سالها پیش هم مطرح بود، اما در حال حاضر از نظر علمی هم تایید شده است.
باکتریهایی که در گرد و غبار زندگی میکنند، عامل بروز مشکلات تنفسی هستند که توجه به این موضوع بسیار مهم است.
نتایج نشان میدهد که بیش از ۱۵۰ سال پیش هم این نظریه مطرح بود که ورود نور خورشید به هر ساختمانی مانند بیمارستان یا خانه برای سلامتی بسیار مفید است و اتاقهای تاریک، احتمال بیشتری برای بروز مشکلات سلامتی دارند.
اشکان فهیمپور از محققان دانشگاه اورگن آمریکا اظهار کرد: زمانی که افراد خانه در معرض ذرات گرد و غبار که شامل انواع باکتری است، قرار میگیرند، ممکن است به بیماریهایی مبتلا شوند. بنابراین، مهم است، ساختمانی را برای زندگی انتخاب کنیم که در سلامتی نقش مفیدی داشته باشد.
در این بررسی، ۱۱ اتاق با کنترل آبوهوا و کیفیت نور مورد آزمایش قرار گرفتند، در این اتاقها شدت تابش نور متفاوت بود.
اندازهگیری سطوح باکتری در هوا نشان داد که در اتاقهای تاریک، ۱۲ درصد، در اتاقهایی که نور طبیعی خورشید داشتند، ۶٫۸ درصد و در اتاقهایی با نور ماوراء بنفش، ۶٫۱ درصد باکتریها زنده بودند.
نور طبیعی خورشید در از بین بردن برخی میکروبها شناخته شده است، اما معمولا، پنجرهها آن را فیلتر میکنند.
محققان عنوان کردند: نور طبیعی در روز، کیفیت هوا را تغییر میدهد و این ایده میتواند برای طراحی ساختمانهای سالم در آینده موثر واقع شود.
البته لازم است بدانیم، همانطور که نور بیش از حد خورشید مضر است، اما دریافت آن به اندازه کافی در تقویت خلق و خو موثر بوده و منبع مفید ویتامین D است.
نتایج این مطالعه نیاز به تحقیقات بیشتر برای درک علل اساسی تغییرات در میکروبیوم گرد و غباری دارد که در معرض نور قرار میگیرند.
محققان امیدوارند که این بررسی بتواند برای طراحی مناسب ساختمانهایی مانند مدارس، دفاتر، بیمارستانها و منازل به کار گرفته شود تا خطر ابتلا به عفونتهای ناشی از گرد و غبار کاهش یابد.