اختصاصی ملک رادار؛
طبق گزارش مرکز آمار ایران در خصوص تعداد صدور پروانههای ساختمانی شهر تهران، اطلاعات به شرح ذیل منتشر شده است.
در زمستان ۱۳۹۲، تعداد ۳۶۲۷ پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادرشده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۸/۱ درصـد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۸/۸ درصد کاهش داشته است، این تعداد پروانه حدود ۵/۸ درصد ازکل پروانه های ساختمانی کشور را تشکیل می دهد. از کل پروانه های صادر شده ۲۳ پروانه (۰/۶ درصد) مربوط به افزایش بنا و ۳۶۰۴ پروانه (۹۹/۴ درصد) مربـوط بـه احـداث ساختمان بوده است که پروانه های صادرشده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۱۸ درصد و نسبت به فصـل مشـابه سـال گذشته ۸/۹ درصد کاهش داشته است.
در کل سال ۱۳۹۳، تعداد ۱۰۱۸۵ پروانه ساختمانی صادر کرده است کـه ۱۰۱۲۹ پروانه (۹۹/۵ درصد) مربوط به احداث ساختمان و ۵۶ پروانه (۰/۵ درصد) مربوط به افزایش بنا بوده است. این تعداد پروانـه احـداث سـاختمان (پروانه ساختمان و تخریب و نوسازی) صادرشده حدود ۸/۴ درصد از کل پروانه های احداث ساختمان صادر شده از سوی شهرداری های کشور را تشکیل میدهد. پروانه های احداث ساختمان نسبت به سال قبل حدود ۵۲/۳ درصد کاهش داشته است. بیشترین سـهم از پروانـههـای صـادر شده برای احداث ساختمان در شهر تهران، مربوط به شهرداری منطقه ۴ با صدور ۹۳۷ پروانه (۹/۳ درصد) و کمترین سهم مربوط به شهرداری منطقه ۹ با ۲۲۷ پروانه (۲/۲ درصد) بوده است.
در پاییز سال ۱۳۹۴، تعداد ۱۷۴۱ پروانه ساختمانی توسط شهرداری تهران صادرشده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۲۳/۷ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۸/۷ درصد کاهش داشته است، این تعداد پروانه حدود ۶/۹ درصد از کل پروانههای ساختمانی کشور را تشــکیل میدهد. از کل پروانههای صــادرشــده ۱۰ پروانه ( ۰/۶ درصــد) مربوط به افزایش بنا و ۱۷۳۱ پروانه (۹۹/۴ درصــد) مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانههای صادرشده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۲۳/۸ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۸/۸ درصد کاهش داشته است.
در بهار ۱۳۹۵، تعداد ۱۷۹۳ پروانهی ساختمانی توسط شهرداری تهران صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۰/۹ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۱۹/۷ درصد کاهش داشته است، این تعداد پروانه حدود ۵/۶ درصد از کل پروانههای ساختمانی کشور را تشکیل میدهد. از کل پروانه های صادرشده ۹ پروانه (۰/۵ درصد) مربوط به افزایش بنا و ۱۷۸۴ پروانه (۹۹/۵درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده است که پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.
پروانههای ساختمانی در کل کشور
همچنین آمار دیگری در خصوص تعداد صدور پروانههای ساختمانی واحدهای مسکونی کل کشور در هر ماه، توسط تحلیلگر بازار مسکن، بهروز ملکی منتشر شده است که در جدول زیر آمده است.
سال |
تعداد |
۱۳۹۱ |
۶۰ هزار |
۱۳۹۲ |
۵۴ هزار |
۱۳۹۳ |
۳۳ هزار |
۱۳۹۴ |
۲۸ هزار |
۱۳۹۵ |
۲۴ هزار |
طبق بررسیهای ملک رادار، تعداد صدور پروانههای ساختمانی شهر تهران در طول دولت یازدهم نشان میدهد که اگرچه روند تعداد صدور پروانههای ساختمانی منفی بوده، اما در سال ۱۳۹۵ این رویه منفی معکوس و مثبت شده است. این نشان از آن دارد که احتمالا بخش مسکن در حال عبور از شرایط عمیق رکودی است و تکانههایی در بخش ساختمان مشاهده میشود. همچنین رشد صدور پروانههای ساختمانی در زمستان ۱۳۹۵ و افزایش ساخت و ساز در بافت فرسوده طی دو ماه ابتدای سال ۱۳۹۶ علامت تغییر در معادله ساخت مشارکتی به نفع مالکان زمین و رونق در بخش خانههای کلنگی را نشان میدهد.
2 Comments
فاطمه
بانک مرکزی آمارش با شما فرق داره
سبحان خوش سیرت
آمار ارائه شده در این نوشتار براساس گزارشات مرکز آمار کشور می باشد که رسمی و موثق است، ممکن است تفاوت ناچیزی بین داده های ارائه شده توسط بانک مرکزی و مرکز آمار وجود داشته باشد.