از زمان تشکیل دفاتر خدمات الکترونیک، روند صدور پروانه ساختمانی نهتنها کاهش نیافته بلکه طولانیتر شده است. فعالان این حوزه، علت اصلی را عدم واگذاری کامل امور به دفاتر که به مراجعات غیرضروری به شهرداری منجر میشود ابراز میکنند.
به گزارش ملک رادار و به نقل از دنیای اقتصاد، به گفته مسوولان شهری قرار است زمان صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا کند. بررسیهای انجام شده از پراکنش و فراوانی پلاکهای ثبتی شهر تهران نشان میدهد که میتوان برای کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی از پلانهای تیپ استفاده کرد. در این صورت در خوشبینانهترین حالت زمان صدور پروانه ساختمانی را از دو سال کنونی به دو ماه یا کمتر کاهش داد.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران معتقد است کاهش زمان صدور پروانه ساخت به این زودیها محقق نمیشود و دستکم یک سالی برای رسیدن به زمان آرمانی زمان لازم است.
او نیز با بیان اینکه فرآیند بسیار طولانی و پیچیده صدور پروانه ساختمانی موجب نارضایتی مردم شده است، میگوید: یکی از مطالبات جدی کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اصلاح فرآیند صدور پروانه است و در این زمینه جلسات زیادی با حضور معاون شهرسازی و شهرداران مناطق برگزار شده است.
سالاری ادامه میدهد: هماکنون در فرآیند صدور پروانه شاهد یک بازه زمانی طولانی مدت هستیم و بعضی از پروانهها بیش از یکسال هم طول میکشد و با توجه به هوشمندسازی در فرآیند انجام ماموریتهای شهرسازی نباید شاهد بازه زمانی طولانی مدت در این بخش باشیم.
او درباره دلایل طولانی بودن صدور پروانه ساختمانی توضیح میدهد: دلایل متعددی دارد که مواردی شناسایی شده و در جلساتی که داشتیم درباره آن بحث شده است. طولانی بودن صدور پروانه ساختمانی بیش از ۴۰ دلیل دارد که برخی دلایل مهم است.
یکی از دلایل مهم آن سازوکار و تعاملی است که با سازمان نظام مهندسی وجود دارد. اکنون نقشههای معماری،برق و مکانیک سازه از سوی شهرداری تهران به سازمان نظام مهندسی ارجاع داده میشود و بهرغم اینکه افرادی که نقشهها را امضا میکنند مورد قبول سازمان نظام مهندسی هستند، اما چند ماه طول میکشد که البته این سازوکار باید اصلاح شود.
همچنین در مواردی زمین مساحت بالای ۵۰۰ متر دارند باید برای تشخیص باغ بودن یا نبودن به کمسیونهای ماده ۷ ارجاع شود و فرآیند تشخیص ملک در اختیار شورای شهر است، اما ماهها طول میکشد که این موضوع هم نیاز به اصلاح دارد. علاوه بر این یکسری اشکالات در سازوکار نرمافزاری سامانه شهرداری وجود دارد که باید اصلاح شود.
وی در ادامه با بیان اینکه فرآیند صدور پروانه ساختمانی نیازمند اصلاح است، میگوید: این موضوع را به معاونت شهرسازی شهرداری تهران اعلام کردهایم و معتقدیم که معاونت شهرسازی میتواند این فرآیند را بسیار کوتاه کند. البته اینکه گفته میشود صدور پروانه در عرض دو ماه انجام شود، اینگونه نیست و خواسته ما در عرض این دو ماه محقق نمیشود و حداقل به یکسال زمان نیاز دارد.
One Comment
مهندس
تاسیس دفاتر فقط سپردن وظایف شهرداری به بخش خصوصی بدون پرداخت هیچ گونه هزینه از طرف شهرداری بوده،و دفاتر خدمات هم هزینه وظایف قانونی شهرداری و هزینه جاری و پرسنل خود را از مردم دریافت میکنند و این ستمی بود که قالیباف و شورای شهر به مردم تحمیل کردند.بنده به عنوان مهندس ناظر،جهت هر گزارش تخلف و یا عدم خلاف باید ۲۰۰۰۰ تومان به دفاتر پرداخت کنم که دور از انصاف و در واقع دریافت پول زور میباشد.