واسطههای ملکی می گویند که در روزهای اخیر عمده قراردادها در بازار اجاره از نوع تمدید است و نرخها نیز رشد چندانی نشان نمیدهد.
به گزارش ملکرادار و به نقل از ایسنا، حدود دو ماه تا شروع فصل جابهجایی مستاجرها باقی مانده و نرخ اجاره هنوز چندان افزایش نیافته است. با این حال به نظر می رسد که امسال تحت تاثیر ویروس کرونا، وضعیت بازار اجاره متفاوتتر از سالهای قبل باشد.
از یک طرف قیمتها به ثبات نسبی رسیده و از سوی دیگر نسبت به سالهای قبل، تمایل مستاجران و حتی موجران به تمدید قراردادهای اجاره افزایش یافته است.
جنس نگرانی هر دو گروه نیز با یکدیگر تفاوت دارد. مستاجران از به خطر افتادن سلامتی شان در پی جابهجایی نگران هستند و موجران بیم آن دارند که با رفتن مستاجر، واحدشان برای چند ماه خالی بماند. خروجی این وضعیت به افزایش محسوس تمایل برای تمدید قرارداد منتهی شده است.
از سوی دیگر مستاجرانی که این روزها قراردادشان به اتمام رسیده اضطراب جابهجایی را دارند. محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص گفته که تمدید قراردادهای اجاره مسکن جزو پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی به ستاد ملی مبارزه با کرونا جهت حمایت از مستاجران است که این ستاد نیز هنوز پروتکلی را برای بازار اجاره تعیین نکرده است.
پیش از این هم وزارت راه و شهرسازی برنامه هایی را برای کنترل بازار اجاره مد نظر قرار داده بود؛ برنامه هایی مثل اجارهداری حرفه ای، کمک به بخش خصوصی برای تکمیل واحدهای نیمه ساز درون شهرها با هدف ورود آنها به بازار اجاره و اجرای طرح اقدام ملی مسکن.
اما اینکه آیا می توان با توجه به قوانین مربوط به حقوق مالکیت، صاحبخانه ها را مجبور کرد قرارداد مستاجران را تا یک سال دیگر تمدید کنند یا اینکه برای چند ماه به آنها فرصت بدهند، سوالی است که به نظر می رسد پاسخ به آن چندان راحت نیست. اصولاً هم نمیتوان مالکی را به زور مجبور کرد اجازه دهد مستاجری که برای او مشکلاتی ایجاد کرده چند ماه دیگر در خانه اش سکونت کند.
گزارشهای میدانی از آخرین وضعیت بازار اجاره در شهر تهران از آرامش قیمتی این بازار در مقطع کنونی حکایت دارد. در بخش فروش هم به جز معدود فایلهای مرغوب، رشد قابل توجهی در قیمت ها مشاهده نمیشود. البته واسطههای ملکی می گویند که وضعیت فعلی ناپایدار است و همه چیز به مدت زمان ماندگاری کرونا بستگی دارد.
اما آنچه مسلم است این که حتی بعد از از فروکش کردن کرونا، توان متقاضیان در بخش اجاره عامل تعیین کننده در میزان افزایش نرخها است و به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت میانگین نرخ رشد اجاره بها در سال جاری از حدود ۳۰ درصد سال گذشته فراتر برود.
2 Comments
قاسم اسدی
خیلی پیش بینی بیشتری در افزایش یا کاهش قیمت مسکن بنویسید با استدلالهای محکم تر
سمات
مش قاسم سلام .تا قبر عا عا عا عا از خدا که پنهون نیست از شما چه پنهون در جنگ ممسنی هم ما گفتیم این سال این چند سال هر سال میگیم دریغ از پارسال!بگذریم .تحلیهای گذشته خانه بخریم یا نه را در سال ۹۶و۹۷و۹۸را از سمات وسعدی بخوان .قافیه وردیف دستت میاد .! عزیزم نگاه به جولان کوتاه مدت بورس نکن .دولت جبران کمبود منابع میکنه که مردم رو مثل انتخابات داره تهیج میکنه.!مسکن مجبوره موتور محرک باشه!شرایط کشور وتحریم واشفته بازار سیاست های غلط راهبردی دولت یقینا قیمت زمین وملک را یه تکون قابل توجه خواهد داد .این ماه نشد !سه ماه دیگه!نه۶ماه!ولی اخر سال همه انهایی که خانه ندارند میگن دریغ از اول سال!البته مقطعی وکوتاه مدت اگه اشنا دارای ویا اشنایی با بورس داری !رانت خوبی در ان است!ولی بورس بیشتر برای انهایی که یا خیلی ریسک پذیر هستند ویا نگاه حداقل دوسالانه به سرمایه گذاری دارند! الا ایحال همین الان هم قیمت اردیبهشت قبل از تحرک بازار نسبت به اسفند یه ده درصدی بال بال زده!۶۵۰اسفند ماه الان بالای ۸۵۰ هم مشتری داره!مشکل اینه که قیمتها تثبیت نشده وفروشنده ها میترسن قیمت جهش داشته باشه یا زیان در سود داشته باشن ویا نتونن تبدیل به احسن کنند .با این حجم از بیکاری وتورم وتحریم وتزریق نقدینگی و حجم نقدینگی بیش از ۲۵۰۰هزار میلیاردی وافزایش دستمزدها وکمبود منابع دولت ومشکلات مالی بانکها وافت درامد های مالیاتی دولت و …..ونوسان قیمت ارز و….خسته شدم! بابا دل شیر میخواهد مملکت داری!ادم از غم وغصه فقرا شب غم باد میگیره!!! حالا انتظار داریم !معجزه بشه!؟راستی چرا که نه!؟همه دستها به سوی اسمان خدایا ما گند زدیم!؟الهی خاک تو سر شدیم!کمکمون کن!