یک کارشناس بازار مسکن گفت: عواملی که میتوانست به تورم و رشد قیمت مسکن منجر شود در نیمه اول سال اتفاق افتاده و انتظار داریم در شش ماهه دوم، بازار به نسبت آرامی را داشته باشیم.
به گزارش ملکرادار، رامین گوران در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: محصولی که در بخش مسکن تولید میشود، بر اساس قیمت تمام شده است. ممکن است در مواقعی قیمت مصالح ساختمانی کاهش یا افزایش پیدا کند. در سال جاری یک سری افزایشهای جدی در نهادههای ساختمانی و دستمزدها داشتیم که قیمت تمام شده مسکن را بالا برد.
وی افزود: در بخش بازار هم دلایلی میتواند به تورم بینجامد. یکی از این موضوعات، ریسکهای غیراقتصادی است که هنوز هم بلاتکلیف است. موضوع دیگر به نبود خریدار ناشی از رشد قیمتها برمیگردد.
این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه سرمایهگذاری نیز با افت مواجه شده است گفت: هم در بخش ساخت و هم در بخش سفتهبازی، سرمایهگذاری به شدت کاهش یافته است. در همه جای دنیا پول معمولا ۷ تا ۸ بار در سال گردش دارد اما در ایران شاید کمتر از ۲ بار این اتفاق بیفتد که این مساله باعث رکود میشود.
گوران یادآور شد: پیش از این وقتی سازندگان مسکن، پروژهای را به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی میرساندند، پروژه بعدی را شروع میکردند اما در حال حاضر به دلیل نبود مشتری، امکان تعریف طرحهای جدید وجود ندارد.
وی تصریح کرد: دو سال پیش قیمت پیشفروش در مناطق متوسط و پایین شهر تهران، متری ۷ تا ۸ میلیون تومان بود. در حال حاضر حدودا به ۴۰ میلیون تومان رسیده است. از آن طرف توان خرید متقاضیان متناسب با قیمتها رشد نکرده و بخش مسکن وارد رکود شده است.
لوکسسازان به ترکیه و کشورهای عربی رفتهاند
دبیر کانون انبوهسازان با بیان اینکه بسیاری از سازندگان واحدهای لوکس از شمال تهران کوچ کردهاند گفت: برخی از فعالان صنعت ساختمان به مناطق متوسط شهر و بسیاری هم به ترکیه و کشورهای عربی رفتهاند و در آنجا اقدام به ساخت و ساز میکنند.
گوران، سرمایهگذاری در بخش مسکن در ایران را دارای موانعی دانست و افزود: تقریبا یک سال طول میکشد تا شهرداری جواز بدهد. این خواب سرمایه باعث لطمه به سازندگان میشود. در نهضت ملی مسکن نیز منافع اصلی به سازمانها و ارگانها مثل شهرداری، سازمان ثبت، نظام مهندسی و غیره میرسد. به طور مثال سازمان ثبت برای ثبت وام ۴۵۰ میلیون تومانی ۴.۵ میلیون تومان حق ثبت دریافت میکند.
وی درباره پیشبینی بازار مسکن در نیمه دوم سال جاری گفت: معتقدم در شش ماهه دوم سال، تورم چندانی در بازار مسکن رخ نمیدهد؛ زیرا اتفاقاتی که میتوانست منجر به رشد قیمتها شود مثل افزایش قیمت نهادههای ساختمانی و دستمزدها اتفاق افتاده است. تنها مولفهای که میتواند در بازار مسکن تاثیر بگذارد هجوم یکباره بورسبازان و بخر و بفروشها است که با توجه به رکود معاملات مصرفی بعید به نظر میرسد.
One Comment
محمد
سلام به چند دلیل قیمت تمام شده مسکن بالا میباشد .اول این که از ساخت و سازهای سنتی باید دست کشید .وسرعت ساخت مسکن خیلی طولانی بوده و برای سازنده هزینه اضافی تحمیل میکند و دست مزد کارگران و متریال های سنتی هم قیمت بالای دارند و ساخت بیکیفیت هم نسبت به سازهای مدرن دارند .تنها راه حل این مشکل فعلا با تجربه ای که بنده در خریدو فروش و ساخت دارم رفتن به سمت ساخت سازهای مدرن و صنعتی میباشد که از هر طرف که نگاه کنید به صرفه تر است .دوام و کیفیت خیلی بهتری دارد و فقط در مدت زمان دوماه از صفر تا صد به اتمام میرسد دارای عمر مفید ۵۰ ساله بوده و قابل بازیافت تا ۸۰ درصد متریال استفاده شده در آن میباشد در مقابل زلزله تا ۹ ریشتر استقامت دارد و از کارگر کمتری استفاده میشود و از متریال کمتری هم استفاده میشود و از نظر هزینه های مصرف گاز و برق و اتلاف انرژی کمتری در حدود ۹۰ درصد برخوردار است که همه اینها وقتی در کنار هم قرار میگیرند باعث داشتن ساختمان باکیفیت آری با عمر مفید بیشتر و سرعت ساخت بالاتر و اتلاف انرژی کمتر و ایمن تر و قابل بازیافت و تولید سریع تر باعث سرشکن شدن هزینه های تمام شده کمتری میشود که هم برای سازنده جزابیت دارد و هم برای خریدار از لحاظ اقتصادی ،ایمنی،دوام ،و عمر مفید بیشتر و قیمت تمام شده واین آری برخوردار میشود که همین فاکتورها باعث این میشود که در حال حاضر ویا در آینده ای نه چندان دور مجبور و به صرفه تر منطقی تر ایمن تر و قیمت کمتر و به صرفه هم در قیمت تمام شده وهم صرفه جویی اقتصادی برای دولت از نظر حامل های انرژی و هم برای مصرف کننده به صرفه تر بوده پس رفتن به سمت ساخت و سازهای صنعتی عمری اجتناب پذیر خواهد شد و هست فقط مشکل عدم آگاهی مردم و بی اطلاعی از وجود این گونه سازهای که از نظر نظام مهندسی کشور هم مورد دهید میباشد .