وکیل قرارداد به وکیلی گفته میشود که در تنظیم قرارداد تبحر و تجربه زیادی دارد. معمولا حضور یک وکیل متخصص در تنظیم قرارداد بخاطر داشتن دانش حقوقی کافی و بهره گیری از آن در نحوه تنظیم قرارداد الزامی میباشد چرا که اگر قرارداد به درستی تنظیم نشود طرفین آن با مشکلات زیادی مواجه میشوند و برای حل آن باید به مراجع قضایی مراجعه کنند. وکیل قرارداد با در نظر گرفتن تمام جوانب متن را با رعایت نکات مهم حقوقی تنظیم میکند و مانع از به وجود آمدن مشکلات احتمالی در آینده میشود.
وکیل قرارداد برای تنظیم یک قرارداد بی نقص تمامی جوانب از جمله نقض قراراداد، فسخ آن و تخلفات احتمالی را در نظر میگیرد. پس مهم است که قبل از امضا هر قراردادی پیش نویس آن را با وکیل تنظیم قرارداد و یا وکیل ملکی خود به اشتراک گذاشته و نقاط ضعف آن را بر طرف کنید اما همیشه توصیه میشود برای عقد قرارداد به همراه وکیل قرارداد خود حاضر شوید و از ابتدا تنظیم قرارداد توسط وکیل انجام شود زیرا هر نوع قراردادی مدرکی مهم بین طرفین میباشد و حد اختیارات طرفین را مشخص مینماید پس اگر دانش حقوقی کافی در تنظیم آن بکار برده نشود باید برای مطالبه حقوق خود زمان و هزینه زیادی را صرف مراجع قضایی و دادگاه کنید.
شماره تماس : ۰۲۱۸۸۹۲۸۵۴۲ _ ۰۲۱۸۸۹۲۸۴۵۲
آدرس : تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک ۴۷۵، طبقه پنجم، واحد ۵۷
ضرورت وجود وکیل قرارداد در تنظیم قرارداد
بدیهی است که همیشه با وجود قرارداد بین افراد ممکن است یکی از طرفین یا هر دوی آن به تعهدات خود عمل نکنند که این امر باعث ایجاد اختلاف و ضررهای زیادی از جمله ضرر مالی به افراد میشود. ضمن اینکه اگر طرفی از قرارداد قبل از به پایان رسیدن آن فوت کند قانون حالت های مختلفی را برای آن در نظر میگیرد پس حضور وکیل قرارداد در تنظیم آن بسیار حائز اهمیت میباشد زیرا وی با در نظر گرفتن تمام حالات قانونی برای طرف ذینفع از به وجود آمدن مشکلات احتمالی جلوگیری میکند و فرد نگران هیچ چیز نخواهد بود.
قراردادها دارای پیچیدگی های خاص خود میباشند و بسیاری از مفاد و ماده های ذکر شده در آن حقوقی میباشد. ممکن است تنظیم قرارداد توسط افرادی صورت بگیرد که به واسطه شغل خود تجربه زیادی در نوشتن آن دارند اما باید بدانید که این افراد دانش حقوقی و تخصص لازم را نداشته و قرارداد نوشته شده می تواند ضررهای جبران ناپذیری را برای طرفین رقم بزند پس بهترین تصمیم بهره گرفتن از یک وکیل متخصص قرارداد و مشاوره حقوقی با وی و سپس تنظیم قرارداد توسط ایشان می باشد.
ویژگیهای وکیل قرارداد چیست
وکیل تنظیم قرارداد در واقع همان وکیل پایه یک دادگستری می باشد با این تفاوت که تخصص وی در تنظیم و عقد قرارداد می باشد و دارای تجربه کافی در این زمینه هست و با رعایت تمام نکات حقوقی و الزامات از بروز اختلافات در آینده جلوگیری می کند پس هر وکیلی صلاحیت این امر را ندارد و باید حتما از وکیل مجرب در این زمینه که با قواعد حقوقی و مقتضیات آن کاملا آشنا و به آیین نامه های که برخی از آنها دچار تغییر می شوند مسلط باشد بهره گرفت. امروزه شرکت های بزرگ برای قراردادهای تجاری، بازرگانی و به طور کلی قراردادهای مالی خود از وکلای با تجربه در امر عقد قرارداد استفاده می کنند تا در آینده اختلاف و مشکلات احتمالی برایشان پیش نیاید.
هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل
باید بدانید که هزینه مشاوره با وکیل قرارداد و یا سپردن تنظیم و انعقاد قرارداد به ایشان متفاوت بوده و بسته به مفاد آن، شرایط طرفین و داشتن وکالت از یکی از طرفین یا حتی هر دوی آنان متغیر می باشد. اما نکته قابل توجه این است که هزینه مشاوره و تنظیم قرارداد توسط وکیل بسیار کمتر از هزینه وکالت قانونی وی می باشد. آیین نامه کانون وکلا تعرفه خاص این موضوع را برای تنظیم انواع قراردادها مشخص کرده است.
قرارداد چیست و انواع آن
در ماده ۱۸۳ قانون مدنی گفته شده عقد عبارت است از اینکه یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد. یعنی یک قرارداد توافقی و کتبی بین افراد برای معامله و انجام امور محوله که در آن تمامی اختیارات، شروط و تعهدات طرفین نوشته می شود. تفاوت عقد و قرارداد در علم تخصصی حقوق اینگونه است که عقد توافق هایی را شامل می شود که قانون حدود شرایط و نحوه انجام آن را مشخص نموده است که شامل عقد لازم، عقد جائز، عقد خیاری، عقد منجز و عقد معلق می باشد. اینک طبق ماده های ۱۸۵ و ۱۸۶ قانون مدنی عقد لازم به عقدی گفته می شود که هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را نداشته باشند مگر در موارد معین توسط قانون و عقد جایز به عقدی گفته می شود که هر یک از طرفین هر وقت بخواهند آن را فسخ کنند.
اما قرارداد توافقی می باشد که شرایط را قانون مشخص نمی کند و هر شرطی تا موقعی که به جامعه عمومی لطمه وارد نکند قابل استفاده می باشد که از نمونه های آن می توان به قرارداد فروش، قرارداد یا عقد اجاره، قرارداد کاری، قرارداد بیمه، پیمانکاری و …. اشاره نمود.
البته با اینکه قراردادها طبقه بندی های مختلفی دارند اما به طور کلی می توان آنها را به شش دسته تقسیم کرد.
قراردادهای ملکی که به طور کلی مربوط به خرید، رهن، اجاره و تمامی اقدامات برای بدست آوردن ملکی چه موقت و چه دائم در ازای پرداخت مبلغی می باشد که پیش تر وکیل ملکی گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در مقاله ای تمامی نکات طلایی حقوقی خرید و فروش املاک را بررسی نموده است.
قراردادهای نیرو انسانی که شامل توافق برای به کار گیری نیرو چه به صورت موقت و چه به صورت دائم می باشد.
قراردادهای راه اندازی کسب و کار که پیمانکاری بوده و یکی از طرفین که شخص یا شرکت مسئول انجام امور محوله می شود و البته می توان به توافق اولیه سهامداران یک شرکت هم در این دسته اشاره کرد.
قراردادهای سرمایه گذاری که مانند قرارداد فروش، مشارکت در ساخت و اخذ وام و … می باشد که معمولا در بانک ها یا موسسات مالی و اعتباری از آن استفاده می شود.
قراردادهای حفاظت از دانش و اطلاعات برای منع افشای اطلاعات مهم و خصوصی بین افراد یا حتی کارمندان یک شرکت یا سازمان تنظیم می شود تا طرفین را از افشای اطلاعات محرمانه باز دارد.
قراردادهای نمایندگی فروش که واگذاری برخی خدمات خود به اشخاص یا شرکت های دیگر را انجام می دهند.
تمام این شش دسته دارای بسیار زیر مجموعه قراردادهایی می باشد که به هر نحو طبق توافق طرفین می تواند تنظیم می شود و بسیار مهم است که در تنظیم آن از نکات حقوقی و قانونی برای حفظ حقوق طرفین استفاده شود.
نحوه ارتباط با وکیل تنظیم قرارداد
اگر برای مشاوره و تنظیم قرارداد به دنبال وکیلی مجرب و متخصص در این امر می باشید که با بهره گیری از تخصص و اطلاعات کافی خود قراردادی معتبر و قانونی با رعایت تمامی نکات حقوقی به نفع طرفین تنظیم کند.