معاملات ملکی، بسته به گستردگی که دارد، ممکن است که همواره با خطراتی روبه رو شوند. از جمله خطراتی مانند، خرید و فروش ملکی است که از لحاظ قانونی دارای منع معامله باشد. همچنین سایر رسیدگی ها به سایر جرائم مربوط به ملک، مانند تجاوز به حریم ملکی و … نیز، ضرورت داشتن وکیل ملکی و وکیل ملکی چه نقشی در انجام معاملات ملکی دارد را برای اشخاص روشن می سازد. وب سایت برترین وکیل با ارائه مطالب تخصصی در زمینه بهترین وکیل ملکی سعی در معرفی وکیل ملکی در تهران کرده است.
وکیل ملکی کیست؟
وکیل متخصص امور ملکی وکیلی است که در دعاوی حقوقی و کیفری مربوط به اموال غیر منقول تخصصی دارد، حرفه وکالت مستلزم دانش، تجربه و تخصص می باشد، علی الخصوص در پرونده ها و موضوعات ملکی که گاهی پیچیدگی هایی وجود دارد که داشتن یک وکیل متخصص در زمینه دعاوی ملکی می تواند بسیار در روند پرونده شما تاثیر گذار باشد. وکیل ملکی به تمامی قوانین آیین نامه های ثبت اشراف داشته و بنا به تجربه ای که دارد، تمامی جوانب پرونده را سنجیده و پس از آن اقدام به دفاع از موکل خویش می نماید.
نقش وکیل ملکی در انواع معاملات ملکی فراتر از خرید و فروش متعارف ملک، که به موجب آن صاحب خانه، خانه اش را به خریدار می فروشد، انواع مختلفی از معاملات املاک و مستغلات وجود دارد. خریداران و فروشندگان انواع معاملات را ترتیب می دهند، تا اطمینان حاصل شود که انتقال مالکیت صورت می گیرد، حتی بوسیله دریافت وام از بانک مسکن معمولی یا دیگر بانک ها و در این میان بهترین وکیل ملکی در مشهد می تواند نقشی تعیین کننده و راهگشا برای فروشندگان و خریداران ایفا نماید.
دعاوی ملکی چه نوع دعاوی هستند؟
پرونده های ملکی و دعاوی ملکی به طور خاص شامل اموال منقول و ملک می گردد و ممکن است در یکی از شاخه های حقوقی یا کیفری قرار گیرند ولی در بیشتر مواقع جهات حقوقی دارد. مثلاً دعوای تصرف عدوانی ممکن است با رعایت جهانی در دادگاه کیفری مطرح گردد یا در دادگاه حقوقی. در هر حال مهم ترین پرونده های دادگستری پرونده های ملکی می باشند که تخصص و مهارت بیشتری نسبت به دیگر پرونده ها می طلبد که لازم است شخص برای طرح دعوا به یک وکیل ملکی با تجربه در این زمینه مراجعه نماید. وکیل ملکی به صورت تخصصی به اقامه دعوی در پرونده های خلع ید، ادعای مالکیت، الزام به تنظیم سند رسمی، فسخ اجاره، ملک تجاری سرقفلی، افراز ملک، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه تجارت و … می پردازد.
منظور از دعاوی ملکی اموری می باشد که در آن موضوع خواسته یک ملک بوده و یا منشاً اختلافات طرفین ناشی از یک ملک یا مال غیر منقول است اعم از زمین، آپارتمان، مغازه، عمارت، خانه دربستی، باغ و امثال اینها. دعاوی ملکی خصوصیات و ویژگی هایی دارد اعم از اینکه در دادگاه محل وقوع ماک مطرح می شوند و هزینه دادرسی دعاوی ملکی بر اساس قیمت منطقه ای محاسبه می شود نه قیمت معاملی یا واقعی و نیز اینکه وکلای دادگستری بطور تخصصی به آن وارد می شوند. به عبارت دیگر بسته به سابقه و تجربه، یک وکیل می تواند متخصص دعاوی ملکی یا حقوق باشد در مقابل وکلای متخصص در زمینه های خانواده و کیفری و اداری.
مطلب پیشنهادی: بهترین وکیل ملکی در اصفهان
رایج ترین پرونده های مربوط به وکیل ملکی چه نوع دعاوی هستند؟
اختلافات بسیاری در حوزه دعاوی ملکی ممکن است که به وجود بیاید که منجر به تشکیل، پرونده قضایی و طرح دعوا می شوند. در ادامه به برخی از رایج ترین مسائل مربوط به حوزه وکیل ملکی اشاره می کنیم:
- الزام به تنظیم سند رسمی: در مرحله آخر فروش و انتقال رسمی یا ملک، حضور طرفین در دفاتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی می باشد و در گاهی از مواقع فروشنده به هر دلیلی از حضور در دفترخانه اسناد رسمی و انتقال قطعی و رسمی ملک فروخته شده بنام خریدار خودداری می کند.
- خریدار قبل از اقامه دعوی: افراد باید با مشورت وکیل ملکی با تجربه، اطمینان حاصل کند که ملک مورد معامله در رهن یا بازداشت نباشد، زیرا دادگاه به انتقال ملکی که در رهن دیگری یا بازداشت است رای نخواهد داد.
- دستور تخلیه: اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می شود و به تبع آن می تواند در آن هر گونه دخل و تصرفی کند. اگر پس از پایان مدت قرارداد اجاره، مستاجر بدون تمدید قرارداد از تخلیه ملک خودداری کند صاحب ملک می تواند برای گرفتن دستور تخلیه آن به شورای حل اختلاف رجوع نماید.
- تصرف عدوانی: در دعاوی تصرف عدوانی، شخص می تواند از طریق حقوقی یا کیفری اقدام نماید و در انتخاب آنها تا حدودی اختیار دارد، زیرا دعاوی که به صورت حقوقی مطرح می شوند، دوباره نمی توانند به روش کیفری اثامه شوند اما دعاوی کیفری را دوباره می توان به آن روش مطرح کرد.
- خلع ید: خلع ید به آن دسته از دعاوی گفته می شود که در آن مالک از متصرف غیر قانونی ملک خود شکایت می نماید و از مراجع قضایی تقاضای خلع ید تصرف کننده از ملک خود را دارد.
الزام به تحویل مبیع: فروشنده ملک موظف می باشد پس از فروش ملک خود، مبیع را به شرطی تحویل دهد، اما در مواردی فروشنده از این امر سر باز می کند، به خصوص در زمانی که فاصله زمانی قابل توجهی بین وقوع معامله و تنظیم سند رسمی وجود داشته باشد.
لزوم استفاده از وکیل ملکی در قراردادها و معاملات ملکی چیست؟
لزوم استفاده از وکیل در قراردادها و دعاوی ملکی به این دلیل است که تنظیم قرارداد در واقع اساس و بنیان هر کاری می باشد و به مانند زیر بنای هر توافق است که اگر درست تنظیم نشود نمی توان انتظار داشت که این ساختمان تخریب نشود و مشکلاتی در آینده نداشته است. بنابراین تنظیم قرارداد در روابط افراد جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است علی الخصوص در زمینه املاک که همواره از گران قیمت ترین قراردادها می باشد و کوچکترین اشتباه در این زمینه می تواند عواقبی جبران ناپذیری برای طرفین قرارداد به همراه داشته باشد.
دعاوی ملکی طیف گسترده ای دارد و هر کدام از این دعاوی لزوم پیگیری متفاوتی خواهد بود. پس مهم است که نحوه روند و رویه طرح شکایت و یا تشکیل پرونده ملکی را از وکیل متخصص بخواهیم. با افزایش قیمت مسکن و املاک طرح این دعاوی بیشتر از قبل شده است. در ایران و دادگاه های آن یکی از مهم ترین مسائل حقوقی، پرونده های ملکی است. بدیهی است، کمک خواستن و یا دریافت مشاوره حقوقی از وکیل ملکی تهران کار را برای مدعی آسان تر خواهد کرد.
کلام آخر
از شما دوستان عزیزم ممنونم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. در این مقاله که وکیل ملکی چه نقشی در معاملات ملکی دارد را مورد بررسی قرار دادیم و وکیل ملکی کیست و همینطور به دعاوی ملکی چه نوع دعاوی هستند پرداختیم. در ادامه مطالب گفته شده نیز به بررسی پرونده های مربوط به وکیل ملکی پرداختیم و در انتهای مطالب نیز درباره لزوم استفاده از وکیل ملکی در قراردادها و معاملات ملکی صحبت کردیم. امیدوارم که مطالبه گفته شده برایتان مفید بوده باشد.
منبع: برترین وکیل (bartarinvakil.com)