به گزارش ملک رادار و به نقل از ایسنا، مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه از صدور شناسنامه فنی ساختمان پس از 6 سال به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز در پیش فروش ساختمان در دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران خبر داد.
محمد ابراهیم دادسرشت گفت: با توجه به انتشار دستورالعمل صدور شناسنامه فنی ساختمان در شهریورماه سالجاری در روزنامه رسمی و بهرغم وجود برخی تناقضات، اجراییشدن این قانون برای شهرداریهای کشور الزامی شده است که در این راستا صدور شناسنامه فنی پیش فروش ساختمان همزمان با صدور پروانههای ساختمانی در دفاتر خدمات الکترونیک شهر تهران اجرایی شود.
وی تاکید کرد که شناسنامه فنی و ملکی ساختمان سندی است مشتمل بر سیستم پایداری سازه، تاسیسات برقی و مکانیکی و مشخصات معماری مستحدثات ساختمانی، اما اطلاعات شناسنامه فنی و ملکی مصرح در قانون نظام مهندسی از زمان طراحی توسط مهندسان طراح و سپس حین عملیات ساختمانی توسط مجری و مهندسان ناظر تکمیل و در نهایت با تأیید سازمان نظام مهندسی صادر میشود.
مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه معتقد است آنچه در شناسنامه فنی ساختمان بهمنظور پیشفروش، پیشبینی شده شامل مشخصات پروانه ساختمان، مشخصات مالک، موقعیت مکانی، پلاک ثبتی، مشخصات کلی تاسیسات، نحوه کاربری ساختمان، تعداد پارکینگ، نوع اسکلت و مشخصات مهندس ناظر است.
دادسرشت چالش اصلی در تهیه شناسنامه فنی پیش فروش ساختمان را تعیین نوع مصالح عنوان کرد و افزود: بر اساس ضوابط ، شهرداری در قبال تعیین نوع مصالح مسئولیتی ندارد و مشخصات مذکور توسط مهندسان طراح تهیه و توسط مهندس ناظر تأیید میشود. با این حال مقرر شده در مرحله اول اجراییشدن شناسنامه فنی امکان ثبت درخواست شناسنامه برای پروانههای صادره میسر شود و در مرحله بعد موضوع صدور این شناسنامه همزمان با صدور پروانه ساختمانی عملیاتی شود.براساس اعلام روابط عمومی معاونت شهرسازی ومعماری شهرداری تهران، وی هم چنین تاکید کرد که آن دسته از مالکان پروژههای ساختمانی که قصد پیشفروش واحدهای خود را دارند به پیوست پروانه ساختمانی، یک برگه شناسنامه فنی ساختمان دریافت میکنند. اخذ این برگه «شناسنامه فنی ساختمان» ازسوی سازندهها از شهرداری تهران کاملا اختیاری اعلام شده است.وی افزود: به منظور ارائه خدمات مطلوب به مراجعان دریافت شناسنامه فنی پیش فروش ساختمان ، معاونت شهرسازی و معماری اقدام به آموزش کاربران دفاتر خدمات الکترونیک در این زمینه کرده است و با برگزاری کارگاههای آموزشی متصدیان و کاربران در این زمینه آموزش داده است.
مدیرکل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه در پایان با بیان اینکه براساس ماده 21 آیین نامه قانون پیش فروش ساختمان ، وزارتخانه های راه وشهرسازی، دادگستری و فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف شدهاند با همکاری سازمان های صدا و سیمای جمهوری اسلامی و ثبت اسناد و املاک کشور به منظور آشنایی و آگاهی مردم از مقرارت و الزامات قانون و آیین نامه و نحوه اجرای آنها به نحو مقتضی اطلاع رسانی کنند گفت: متاسفانه این بند نیز تاکنون مغفول مانده و اطلاع رسانی صرفا از طریق شهرداری صورت پذیرفته و امید آن داریم دستگاههای متولی در خصوص اطلاع رسانی و فرهنگ سازی منطبق بر مصوبه هیات وزیران مورخ 20 خرداد 93 اقدام کنند.
One Comment
بازخورد: عمر مفید ساختمان در ایران چند سال است؟ - بلاگ تحلیلی ملک رادار