این روزها کشمکش در صنف اتحادیه املاک بر سر موضوع مالیات بر ارزش افزوده بالا گرفته و حتی گفته میشود برخی افراد ادعا کردهاند به زودی این قانون را ملغی میکنند!
به گزارش ملک رادار و به نقل از ایسنا، طی هفتههای اخیر مباحثی در اتحادیه مشاوران املاک بر سر این موضوع که ۹ درصد مالیات را چه کسی به صنف مشاوران تحمیل کرده بالا گرفته است؛ در حالی که مالیات مصوبه مجلس است و همه صنوف باید آن را پرداخت کنند. به همین دلیل ظاهرا طرح چنین شایعاتی در بین اعضای یک صنف بیش از آنکه منطقی و مستدل باشد، فضاسازی است.
زمانی که دولت وقت در سال ۱۳۸۷ تصمیم گرفت طرح مالیات برارزش افزوده را از صنوف اجرایی کند مقاومتهایی در بین مشاغل مختلف ایجاد شد که صنف املاک نیز یکی از آنها بود. نرخ این مالیات به صورت پلکانی هر ساله افزایش یافت و در سال ۱۳۹۴ به ۹ درصد رسید که البته در صنف املاک تمام این مبلغ از مشتریان اخذ میشود. با این حال معمولا املاکیها برای گرفتن این رقم از مشتریان مجبور به چانهزنیهای زیاد میشوند؛ موضوعی که اوایل باعث دلخوری مشاوران شده بود و به تدریج که این افراد با قانون آشنا شدند اعتراضها تا حدود زیادی فروکش کرد. اما به نظر میرسد بعضی افراد قصد دارند مجددا بر این شعله نیمه خاموش، بدمند.
رییس سابق اتحادیه مشاوران املاک دراین خصوص میگوید: قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۳۸۷ بعد از ماهها که در کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی بررسی شده بود، به تصویب نمایندگان رسیده بود، به شورای نگهبان ارسال شده بود و توسط آنها نیز مهر تایید خورده بود، توسط ریاست جمهوری به کلیه دستگاهها برای اجرا ابلاغ شد. لذا کلیه مشاغل موظف به اجرای آن هستند.
مصطفیقلی خسروی با اشاره به صحبت برخی افراد در بین اعضای اتحادیه املاک مبنی بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده را ملغی میکنیم گفت: در زمان تصویب مالیات بر ارزش افزوده در دولت از ما خواسته شد تا در جلسهی امضای تفاهمنامه شرکت کنیم و جالب اینجاست اعضای معترض فعلی که اتفاقا حقوقدان هم هستند در آن جلسه حضور داشتند و پای تفاهمنامه را امضا کردند. اما حالا در مقام یک مدعی تمامعیار ظاهر شدهاند. غافل از اینکه همکاران ما فهیم و باهوش هستند و خوب میدانند هرکس بگوید من مالیات بر ارزش افزوده را ملغی میکنم، شعار میدهد.
وی با بیان اینکه مالیات برای اقتصاد کشور مفید است، تاکید کرد: در تمام دنیا اقتصاد بر پایه مالیات میچرخد. مالیات باعث ایجاد گردش مالی میشود و قطعا بخش مسکن و ساختمان که بخش پیشرو در اقتصاد کلان محسوب میشود نهایتا از این ترنول عظیم مالی بهرهمند خواهد شد. بنابراین معتقدم بعضی افراد که از موضوع لغو مالیات در جهت افزایش محبوبیت خود استفاده میکنند یا به اثرات سوء این اظهارات واقف نیستند یا واقف هستند و عمدا چنین مباحثی را مطرح میکنند.
بنابراین گزارش، اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده که گفته میشود معایبی دارد طی ماههای اخیر مورد بررسی قرار گرفته و پورابراهیمی ـ رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ـ از اصلاح این قانون تا پایان امسال خبر داده است.
قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطابق اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با عنوان لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود که پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت پنج سال در جلسه علنی مورخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۶ و تأیید شورای نگهبان، در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ به تصویب رسید.
4 Comments
احسان
با سلام
متاسفانه در اتحادیه مشاورین املاک اقدامات بسیار غلطی صورت پذیرفته که باعث بدبختی و ورشکستگی و به خاک سیاه نشستن خیلیا از جمله بنده شده،،، امیدوارم نظرم را منعکس کنید
این آقایونی که اتحادیه املاک را مدیریت میکنن همگی مدیران املاکهای نامی و بزرگ تهران هستن که درآمدهای میلیاردی دارن
در چنین دفاتری اگر قرارباشه تعاملات دقیقی با ممیزین مالیاتی صورت بگیره میبایست ارقام نجومی به مالیات بپردازند
پس سیاست اتحادیه شده عدم تعاملی دقیق با ادارات مالیات شغلی و مالیات ارزش افزوده!!!
ودرنهایت یه رقمی رو سالیانه میپردازند که حتی اندازه فقط کمیسیون یکی از قراردادهای مشارکتشون نیست!!
اینجاست که ضرر اصلی شامل حال واحدهای کوچک صنفی مثل من میشه
بنده یک جوان تحصیلکرده و دانشگاه رفته بودم که به دلیل بیکاری شدید قشر تحصیلکرده رو به کار مشاور املاک آوردم و با سرمایه ناچیزم دفتری ۲۰ متری تاسیس کردم و به تنهایی مشغول کار و تلاش شدم
و کلا در زمینه اجاره آپارتمان کار میکردم و به یه آب باریکه راضی بودم
هیچ اطلاعاتی از اتحادیه در مورد نحوه نعامل با دارایی به بنده داده نشد و بنده فقط اظهارنامه شغلی و ارزش افزوده را اینترنتی ارایه میدادم
تازه نکته جالب اینجاست که تا سال ۹۵ مدام شعار میدادند که ارزش افزوده غیر قانونیست
حالا اداره بی انصاف ارزش افزوده کل زندگی من رو مصادره کرد و زندگیم رفت رو هوا
من سال ۹۵ حدود ۲۰ میلیون و سال ۹۶ حدود ۳۰ میلیون از دفترم درآمد حاصل کردم که فقط با سیلی صورتم رو سرخ نگه دارم و کنار زنم در خانه بسط ننشینم
حالا زندگیم رو بردن رو هوا
بدبخت شدم
كاوياني
همین بلا رو سر منم آوردن نه اظهارنامه رو قبول میکنن نه توکن املاک رو هر چقدر تیغشون ببوره میگیرن
mansorian
با سلام – مشکل اصلی در بخش مشاورین املاک عدم رتبه بندی واعتبار سنجی املاک و سقف معافیت مالیاتی است و ظوابط و دستور العمل های اداره مالیاتی مبنی برصندوق فروشگاهی و ارزش افزوده وبند وتبصره های مالیاتی است ؟
به عبارت دیگر شما اگر دارمد میلیاردی داشته باشید یا میلیونی اصلا قابل ردیابی و ثبت وضبط نیست؟ هر چقدر مقدار درامد مالیاتی بیشتر باشد بهتر می توان فرار مالیاتی وکتمان ان را داشت و با ممیزها تعامل کرد؟
در واقع هرچفدر واحد کوچک تر بیشتر مورد بازخواست قرار می گیرد و عموما محکوم به فنا می شوند .
بیشتر موقع چون ممیزها و متصدیان امور مالیاتی نمی توانند با مودی های خرده پا تعامل کنند با غرض ورزی مودی را نقره داغ می کنند و کار به هیئت حل اختلاف می رسد و در هیئت حل اختلاف عموما بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از مالیات قطعی شده را تخفیف می دهند واین می شود یک دورباطل ؟
در شرایط فعلی که بیش تر از ۸۰ درصد املاک ها نیمه تعطیل یا با بازدهی گم هستند چاره ای جز تعطیل کردن واحد صنفی یا تغییر شغل وجود ندارد ؟با تشکر
منصوریان -تهران
کریمی
من یک حانباز زیر۲۵درصد هستم که پروانه املاک گرفتم خداشاهد است خجالت می کشم بگم زیر یک میلیون تومان درامد داشتم ولی به خاطر اینکه ناراحتی اعصاب دارم وتوی خانه زن وبچه هایم را اذیت نکنم وسر خودم گرم باشد درمقازه می رفتم ولی ارزش افزوده با مبلقی که برایم تعیین کرده بود رفتم جواز باطل کردم ومقازه راجمع کردم هرروز توی کوچه ها سرگردانم ودرخانه هم باعث زجر خانواده ام میشوم خدا نگزرد ازشما که من را بدبخت کردید.