به منظور ایجاد وحدت رویه در نحوه مساحی نقشه توسط کارشناسان بازدید وکنترل نقشه و همچنین عدم تناقض بین مناطق و مساحی اداره ثبت که پس از صدور پایانکار توسط دفاتر تفکیک اقدام می گردد، دستورالعملی تدوین شده است. به گزارش ملک رادار کانال تلگرامی مدیر آپارتمان در مطلبی به تشریح نحوه مساحی یا شیوه محاسبه مساحت آپارتمان ها پرداخته است که در ادامه میخوانید.
تعاریف:
مالکیت در آپارتمانهای مختلف و محل های پیشه و سکونت یک ساختمان شامل دو قسمت است :
۱-مالکیت قسمت های اختصاصی یا مفروزات
۲-مالکیت قسمت های مشترک یا مشاعات
قسمت های اختصاصی یا مفروزات:
قسمت هایی از بنا اختصاصی تلقی می گردد که عرفاً برای استفاده انحصاری مالک تخصیص یافته باشد.
آپارتمان مسکونی، آپارتمان تجاری، نیم طبقه (بالکن) تجاری، نیم طبقه(بالکن) مسکونی ،دفترکار ،بالکن روبسته ،بالکن روباز (تراس مسقف در مساحی های جدید ) ،پارکینگ اختصاصی ،انباری اختصاصی و غیره جزء مفروزات محسوب می گردد.
نحوه مساحی :
در طبقات فضای مفید محصور شده بین دیوارها ملاک عمل جهت مساحی می باشد .
دیوار فاصل بنای مفروز با مشاعات جزء بنای مفروز محسوب می شود.
دیوار فاصل بین قسمتهای اختصاصی، مشترک بین آن قسمت هاست مشروط به اینکه جزء اسکلت ساختمان نباشد.
در پارکینگهای پیلوتی که فاقد دیوار می باشد جهت پارکینگ هایی که در زیر بالکن قرار دارد فضای اشغال شده توسط پارکینگ شامل مستطیلی به عرض حداقل ۲٫۵ و حداکثر ۳ متر و طول ۵ متر می باشد که با توجه به عرض دهنه طبق نقشه تقسیم می گردد .
در طبقات فوقانی بالکن روبسته داخلی وجود ندارد و کل بالکن های روبسته داخلی جز زیربنای طبقه محاسبه می گردد و فضاهای مسقف روباز (یک تا سه طرف باز) تحت عنوان تراس مسقف نامیده می شود و منبعد جایگزین بالکنهای روباز داخلی می گردد. صرفا بالکن های روباز و روبسته معبر در جدول پیش آمدگی ها جهت هر واحد به صورت جداگانه وارد می گردد .
درز انقطاع جز زیربنای خالص واحد مسکونی یا تجاری یا هر کاربری دیگر که در مجاورت آن قرار گرفته است محاسبه میگردد.
در زمان اعلام مساحت خالص مسکونی یا تجاری داکتهای مشترک بین واحد ها در هر طبقه از مساحت خالص مسکونی یا تجاری کسر می گردد .