عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بیشترین تقاضای مصرفی جامعه در بازار معاملات مسکن مربوط به نسل جوان و اقشار میان درآمدی است، گفت: باید با اعمال سیاست های تشویقی، انبوه سازان را به این سمت از بازار ملک هدایت کرد.
به گزارش ملک رادار، محسن بیگلری در گفتگو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با اشاره به تقاضای فعلی در بازار معاملات مسکن، گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر بیشترین تقاضای واقعی مسکن مربوط به نسل جوان و اقشار میان درآمدی جامعه است، سازندگان و انبوه سازان نیز باید به این سمت و سو هدایت شوند.
وی ادامه داد: البته سازندگان باید به دنبال سود منطقی از فعالیت ساختمانی خود باشند و باید توجیه اقتصادی آنها را مد نظرقرار داد اما برای هدایت انبوه سازان به سمت ساخت متناسب با نیاز جامعه باید سیاست های تشویقی نیز از سوی دولت و شبکه بانکی در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره سیاست بانک مسکن مبنی بر حمایت از انبوه سازانی که الگوی مصرف را رعایت می کنند، تاکید کرد: با توجه به اینکه انبوه ساز به عنوان فعال اقتصادی باید وضعیت بازار تقاضا و همچنین سایر متغیرهای اقتصادی را در نظر بگیرد، اعمال سیاست های تشویقی می تواند به هدایت آنها به رعایت الگوی مصرف بسیار موثر باشد.
بیگلری ادامه داد: طبق آمارها در حال حاضر نسل جوان و اقشار میان درآمدی از پرتقاضا ترین گروه جامعه برای خرید واحد مسکونی هستند که این موضوع ایجاب می کند سازندگان نیز نسبت به ساخت واحدهای مسکونی میان متراژ برای این گروه از جامعه اقدام کنند. بنابراین سلیقه سازندگان باید با توجه به قدرت خرید مردم هدایت شود که این موضوع نیازمند سیاستگذاری است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته انبوه سازان باید به نسبت نیاز هر منطقه نسبت به ساخت واحدهای مورد نیاز در همان منطقه اقدام کنند و نمی توان یک الگوی واحد برای تمام مناطق در نظر گرفت.
بیگلری با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات قشر جوان، امروز موضوع مسکن است گفت: سیاست های تشویقی و تنوع تسهیلاتی در این زمینه طی سال های اخیر در تامین مسکن این گروه از جامعه بسیار موثر بوده است اما در کنار اعمال بسته های تشویقی، باید سیاست های کنترل و تنظیم بازار نیز توسط دولت با جدیت پیگیری شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بازار مسکن بنا به دلایلی دچار التهاب شود، طبیعتا سیاست های تشویقی نمی توانند در برابر این التهابات پاسخگوی نیاز جامعه باشد؛ بنابراین در این شرایط وضعیت نابسامان بازار مسکن می تواند قدرت افزایش یافته متقاضیان از طریق دریافت تسهیلات را خنثی کند که این موضوع ورود جدی دولت به تنظیم بازار مسکن دست کم در دوره زمانی کوتاه را می طلبد.
وی گفت: البته افزایش تسهیلات خرید و ساخت مسکن و در کنار آن کاهش نرخ سود این تسهیلات طی چندسال اخیر از اقدامات موثر برای تامین نیاز واقعی مسکن بوده است اما تنظیم بازار مسکن توسط دولت مقوله مهمتری است تا این سیاست های تشویقی اثر خود را از دست ندهند.
به گزارش هیبنا، بانک مسکن در سال جاری برای هدایت سازنده ها به سمت ساخت و ساز متناسب با الگوی مصرف، از سیاست پرداخت هوشمند تسهیلات ساخت استفاده کرده است. بر اساس این سیاست، سازندگان آپارتمان های حدود ۷۵ مترمربع، اولاً در اولویت دریافت تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن هستند و دوم اینکه، نرخ سود تسهیلات برای این دسته از سازنده ها، یک واحد درصد کمتر از سایر ساخت و سازها است.