آمارهای مختلفی برای عمر مفید ساختمان در ایران بیان شده است، با وجود تفاوت ها در ارقام اعلام شده، همه این آمارها متفق القول هستند که عمر مفید ساختمان در ایران زیر ۴۰ سال است و این از متوسط جهانی خیلی پایین تر است.
به گزارش ملک رادار، در یکی از آخرین نظرها درخصوص عمر مفید ساختمان، رئیس سازمان نظام مهندسی استان قزوین گفته است: عمر متوسط مسکن در ایران ۳۰ سال است و این در حالی است که نرخ استهلاک مسکن ۳٫۲ در سال است و بنابراین اگر ۲۰ میلیون ساختمان وجود داشته باشد در سال ۶۶۰ هزار واحد آن نیازمند بهسازی و نوسازی است.
استاندار خراسان رضوی هم اخیرا اعلام کرده بود: متوسط عمر ساختمان ها در کشور زیر ۲۵ سال است و سالانه به ساخت یک میلیون واحد در حوزه شهری نیاز داریم و این مورد از دو منظر اقتصادی و اجتماعی اهمیت دارد و رعایت استانداردهای بخش ساختمان و استفاده از فناوری های نوین می تواند سودمند باشد.
پیشتر هم سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کرده بود عمر متوسط ساختمان در کشورهای پیشرفته ۱۰۰ سال است، که این میزان در کشور ما برای هر ساختمان ۲۵ سال است و در واقع در هر ۲۵ سال سرمایهها تخریب و از نو بازسازی میشود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان هم گفته بود: متوسط عمر یک ساختمان در استاندارد جهانی ۱۰۰ سال و در ایران ۳۰ تا ۴۰ سال است.
چرا عمر مفید ساختمان در ایران کوتاه است؟
کارشناسان دلایل متعددی را برای چرایی کوتاه بودن عمر مفید ساختمان در ایران بیان کرده اند. این دلایل در دو بخش قابل دسته بندی است: بخشی از آن به مواد اولیه و مصالح به کار رفته بر می گردد و بخشی دیگر به عدم رعایت شناسنامه فنی ساختمان، مقررات ملی ساختمان و عدم رعایت اصول ساخت وساز. بسیاری از مصالح ساختمانی به کار رفته در ایران دارای استاندارد مناسب نبوده و از کیفیت لازم برای ساخت و ساز برخوردار نیستند. نظارت درستی هم بر ساخت و سازها انجام نمی شود و راه های دور زدن نظارت های ساختمانی زیاد است.
3 Comments
بازخورد: ۵۰ نکته مهم در خرید آپارتمان و ملک - بلاگ تحلیلی ملک رادار
بازخورد: مقایسه وضعیت سکونت در ایران با دیگر کشورها بر اساس زیربنای سرانه، نفر در اتاق، تراکم خانوار و سهم تصرف ملکی - بلاگ تحلیلی ملک رادار
mojtaba tataei
بسیار عالی…
اورژانس ساختمان
http://www.nahal-em.com