بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، طرح ایجاد سامانه جامع املاک کشور از حوزه تحت مدیریت او به معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی محول شده است.
به گزارش ملک رادار و به نقل از ایسنا، سامانه جامع املاک کشور با گذشت حدود چهار سال از طرح اولیه، هنوز عملیاتی نشده است. بحث این سامانه در سالهای اخیر مطرح بود که یکی از کارکردهای آن شناسایی خانههای خالی به منظور اعمال طرحهای مالیاتی عنوان میشد. حالا پس از حدود چهار سال از طرح اولیه، عنوان میشود که مسؤولیت ایجاد آن از سازمان ملی زمین و مسکن به معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی محول شده است.
در این خصوص علی نبیان، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: راه اندازی سامانه جامع املاک کشور، ابتدا به سازمان ملی زمین و مسکن محول شده بود اما هم اکنون این مسؤولیت به حوزه مسکن و ساختمان واگذار شده است.
این در حالی است که اردیبهشت ماه سال گذشته حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل سابق سازمان ملی زمین و مسکن گفته بود: معمار سامانه جامع املاک و مستغلات انتخاب شده که پیش بینی میکنیم حدود شش ماه این مقطع از کار طول بکشد. سپس شرکتی را برای نوشتن برنامه نرم افزار انتخاب میکنیم و بعد خرید تجهیزات و نصب و راهاندازی انجام میشود.
ممانعت ۳۴ بانک اطلاعاتی از ارائه آمار خانههای خالی
در ایران ۲.۶ میلیون خانه خالی و ۲.۱ میلیون خانه نیمه خالی وجود دارد؛ در حالی که تعداد خانوارها ۱.۳ میلیون بیشتر از خانههای در دسترس است. یعنی حدود ۱.۳ میلیون خانوار به صورت فشرده در خانههایی زندگی میکنند که بیش از یک خانواده در آنها مستقر است. حدود ۲۷ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد اما موضوع این است که ۲.۶ میلیون واحد از این تعداد خالی است و در اختیار متقاضیان واقعی مسکن قرار ندارد. همچنین ۲.۱ میلیون مسکن به عنوان خانه دوم، شش ماه از سال مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از راهکارها برای ورود خانههای خالی و نیمه خالی به بازار فروش و اجاره، وضع مالیات است که با وجود تاکید قانونی هنوز اجرایی نشده است. از خردادماه ۱۳۹۶ باید اخذ مالیات از خانههای خالی عملیاتی میشد اما این طرح هنوز درگیر ایجاد سامانهای است که حتی اسم آن مشخص نیست. با این حال اجرای این طرح موانعی هم پیش روی خود میبیند که مربوط به نقش دستگاههای مرتبط است.
حامد مظاهریان، معاون سابق مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در خصوص مالیات خانههای خالی گفته بود که بزرگترین مانع بر سر اجرای این قانون، شناسایی خانههای خالی است. اکنون ۳۴ بانک اطلاعاتی در کشور وجود دارد که این آمار را در اختیار دارند اما به دلیل مشکلات قانونی حاضر به در اختیار قرار دادن آمار نیستند.
3 Comments
سعیدی
ایجاد سامانه های اطلاعاتی ونظارتی برای تمامی کالا ها وخدمات در کشور ضرورتی انکار ناپذیر است .افق دید ایجاد وبستر سازی این سامانه ها بلند مدت وفرا بلند مدت بایستی باشد .ارتباط سیستمی بین این گونه سامانه ها می بایست در حد ملی وکشوری باشد .امنیت پایگاه های اطلاعاتی این سامانه ها بایستی به نحوی باشد که مورد تهاجم وهک قرار نگیرد .نظارت بر تمامی این سامانه ها نیز نیاز مند سیستمی هوشمند وخارج از نفوذ پذیری اشخاص حقیقی وحقوقی غیر مسول باشد .پس از تمامی این ملاحظات مهمترین مسله دیتای قابل وثوق ومطمین برای پردازش وبرنامه ریزی می باشد .پس از راستی ازمایی از دیتای جمع اوری شده که غالبا غیر موثق است .می بایست اهداف اساسی که راه گشای مشکلات کشور باشد تبیین شود .صرف نگاه اجمالی به این گونه سامانه ها وداده ها واطلاعات پردازش شده از مهمترین چالشهای نگاه مدیران سطوح عالی تصمیم ساز ومیانی وحتی اجرایی به این گونه طرحها می باشد.به عنوان مثال طرح ایجاد سامانه با نگاه تک بعدی جهت اخذ مالیات مبین افق دید سطحی وناپایدار در این راهبرد متخذه می باشد.اخذ مالیات وتصویب هر گونه سیاست مالیاتی برای این بخش می بایست هادی بخش به سمت رونق باشد وبیشتر از توجه به نیاز های دولت جهت تامین منابع مالی ودرامدی می بایست فعالان بخش مسکن ومالکین واحد های مسکونی را به سمت رونق بخش مسکن ترغیب نماید .شایان ذکر است هرگونه ایجاد موج در این بازار مشکلات تمامی فعالان بخش را بیشتر وسایر بازار های مرتبط را با چالش مواجه می نماید .در یک نگاه کلی اخذ مالیات از مسکن خالی وحتی عایدی مسکن با توجه به سهولت قابلیت انتقال اثار ان از سوی مالکین وسرمایه گذاران به خریداران ومستاجرین یقینا مشکلات طرف تقاضا را مضاعف می نماید .امید است پیش ازایجاد این چالش برای متقاضیان خرید ویا اجاره به راهکارهای حمایتی از این طیف نیز توجه شود .
سیفی
سلام،من معماری خوندم و به تازگی مشاور املاک شدم ولی در این مدت سه ماهه نتونستم فروشی داشته باشم به این علت که خریدار با پولی که داره انتظار داره بتونه یه خونه فول امکانات و نوساز با متراژ خوب خریداری کنه جدا از اینکه طبقه چندم هست ولی با توجه به بازار شدنی نیست و همین باعث شده نتونم به چندین نفر از خریداران واحدی بفروشم همه ی انها از خرید منصرف شده اند،حال نمیدونم که ادامه بدم کار مشاور املاک رو یا دوباره پیگیر رشته خودم باشم.ممنون
سعیدی
یکی ازعزیزان من هم معماری قبول شد یه نصیحت بهش کردم البته به شما توصیه.معماری رشته تحصیلی خاصیه .یا بایستی سرمایه کلان داشته باشی .یا از اشنایان شرکت ساختمانی داشته باشن یا توشهرداری ویا نهاد های درگیر باساختمان رابطه فامیلی قوی داشته باشی مثل وزارت مسکن یا نظام مهندسی وثبت املاک واسناد یا بایستی بسیار قابلیت استفاده از نرم افزارهاری تخصصی معماری با مدرک جهانی داشته باشی ویا مدرک دکترا در غیر این صورت معماری وساختمان چندان جواب نمیده .مشاور املاک هم تو بلند مدت جواب میده بایستی بسیار تجربه بیاندوزی بسیار از لسان مبارک استفاده کنی.حالا اگر یه ملک کوچک تجاری ویا مسکونی هم داشته باشی در شرایط فعلی میتونه مفید باشه.البته اگر در شرکت های خصوصی قوی کار پیدا کنی خوبه اما رابطه واشنا داشتن در حد لالیگا از ضروریات جذب در این شرکتهاست فعالیت در خرید وفروش مصالح ساختمانی هم خوبه هم بازاریابی وهم خرده فروشی .وگرنه از فوق لیسانس ساختمان هم بیگاری میکش با هزار ترفند حق وحقوقش رو نمیدن.البته با سیل اخیر یه کم بازار ساخت وساز ونوسازی تو این شهر ها بهتر میشه امید داشته باش تلاش کن