مشاور تامین منابع مالی وزیر راه و شهرسازی گفت: احتساب هزینه ها به ارز نشان میدهد که نزدیک به ۱۴۰ میلیارد دلار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد.
به گزارش ملک رادار و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسین عبده تبریزی چهارشنبه شب در همایش «کلید توسعه اقتصادی کاشان» در اتاق بازرگانی این شهر اظهار کرد: بخش مسکن و ساختمان کشور در ۴۰ سال گذشته سرمایه گذاری زیادی به خود دید که این امر موجب بروز مشکلاتی برای سایر بخشهای اقتصادی شد.
وی ادامه داد: حوزه مسکن پس از سال ۱۳۸۵ میزان قابل توجهی سرمایه گذاری را شاهد بود که این امر فضا را برای سرمایهگذاری در سایر بخشها محدود کرد در حالی که بالا رفتن بهای زمین اشتغالزا نیست.
عبده تبریزی افزود: سرمایهگذاری در بخشهای دیگر اشتغال مولد ایجاد میکند در حالی که از سال ۱۳۸۶ در تهران به طور تقریبی برای یک سوم از مجموع زمینهای موجود تهران در پنج سال پروانه ساختمانی صادر شد.
این کارشناس تصریح کرد: ۶۳۳ هزار واحد مسکونی خالی به جز خانههای دوم در سال ۱۳۸۵ داشتیم که این رقم در سال ۱۳۹۰ به یک میلیون و ۶۶۳ هزار واحد رسید و درسال ۹۵ نزدیک به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی افزایش یافت.
عبده تبریزی بیان کرد: رشد ۳.۲ درصد سرانه و ۲.۱ درصدی جمعیت در ۴۰ سال گذشته در کشور رخ داده و اگر نظام بانکی فعالیت درستی داشت، این همه پول در بخش مسکن هزینه نمیشد.
وی ادامه داد: قوانین مربوط به ساخت و ساز در کشور هم مشکل دارد به طوری که در تهران ساختمانی سه طبقه با عمر ۱۰ سال را میتوان ۵۰ سال دیگر هم استفاده کرد، اما تخریب میشود و به جای آن آپارتمان ۶ طبقه میسازند که این در جهان انجام نمیشود.
مشاور تامین منابع مالی وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: دود آتش تورم به چشم مردم میرود، زیرا فقر از تورم ناشی میشود و کشور تورمهای بزرگ ۴۹ و ۳۴ درصد را پشت سرگذاشته که البته آرام گرفته، اما دیگر متغیرها آرام نگرفته است.
او با اشاره به افول جدی نظام بانکی در کشور از سال ۱۳۸۶ افزود: بر اساس آمارهای رسمی نظام بانکی نتوانسته از آن تاریخ تامین مالی کند و این مهم بیانگر آن است که درحالت کاهش میزان تسهیلات نظام بانکی هستیم.
عبده تبریزی بیان کرد: در سه دورهای که در دولتهای نهم و دهم توسعه در نظام بانکی داشتیم، تنها حوزه مسکن توسعه یافت که این توسعه با فقدان پرداخت اطلاعات همراه شد.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار همچنین با بیان اینکه وضعیت سرانه تولید ناخالص داخلی (۵.۳ درصدی) از سال ۱۳۸۰ تا ۸۵ رشد خوبی داشته، به تغییر این روند از سال ۱۳۸۷ اشاره کرد.
وی تصریح کرد: درآمد حقیقی خانوار شهری در سال ۱۳۹۴ نزدیک به ۱۸ درصد کمتر از سال ۸۶ است و درآمد حقیقی خانوار روستایی ۳۵ درصد کمتر است که کاهش رونق در این مدت به درآمدها زیان وارد کرد.
مشاور تامین منابع مالی وزیر راه و شهرسازی همچنین تامین مالی شهرداریها را اساس رشد پایدار شهری عنوان و بر نقش شوراهای اسلامی در جذب سرمایه گذاران تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، در این همایش به جنبههای مختلف توسعه شهر تاریخی کاشان پرداخته شد.
این خطه تاریخی به لحاظ گردشگری، کشاورزی، صنایع مدرن، فرش دستباف و ماشینی و هنرهای دستی در کشور مطرح است.